flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо ЄДРЮОП

19 серпня 2013, 15:03

Судам загальної юрисдикції буде надано доступ
 до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців

Міністерством юстиції України наказом від 31.07.2013 року затверджено Положення про порядок доступу судів загальної юрисдикції до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (далі – Положення), яке  зареєстровано  в Мінюсті України 05 серпня 2013 року за №1324/23856.
Відповідно до даного Положення, судам загальної юрисдикції на безоплатній основі надається безперешкодний доступ до відомостей  Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
Заходи зі створення та супроводження програмного забезпечення Єдиного державного реєстру , забезпечення надання доступу до Єдиного державного реєстру здійснює технічний адміністратор Єдиного державного реєстру – державне підприємство «Інформаційно-ресурсний центр».
Відповідно до п.3 розділу ІІ Положення, відповідальність за організацію доступу користувачів  до Єдиного державного реєстру та контроль за дотриманням вимог щодо захисту інформації покладається на  керівника апарату суду.
Використання судом інформації з Єдиного державного реєстру здійснюється у формі спеціального витягу, що формується суддею, який розглядає справу, і підписується ним же. Витяг формується за результатами пошуку відповідних відомостей у Єдиному державному реєстрі через Реєстраційний портал.
Вищезазначене  Положення набирає чинності через 30 днів з дня його офіційного опублікування.