flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

При Вищій раді правосуддя утворено Прес-центр

28 вересня 2017, 14:55

          8 серпня 2017 року при Вищій раді правосуддя утворено Прес-центр судової влади України. Відповідне рішення прийнято на виконання спільної рекомендації керівників Вищої ради правосуддя, Верховного Суду України, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України та додатка 4 до Меморандуму про взаємодію і співпрацю представників системи правосуддя України від 1 серпня 2017 року «Про створення Прес-центру судової влади України при Вищій раді правосуддя та затвердження Положення про Прес-центр судової влади України». Вказане рішення мотивовано необхідністю широкого та системного висвітлення діяльності судової системи в засобах масової інформації з метою налагодження належних відносин судової влади та суспільства, забезпечення авторитету правосуддя, зростання рівня довіри до судової влади, гарантування права громадян на інформацію.

         Основними завданнями Прес-центру визначено оприлюднення публічної інформації про діяльність судової системи і здійснення зовнішньої та внутрішньої комунікації із судовими органами та установами системи правосуддя, Комунікаційним комітетом системи правосуддя, регіональними центрами судової комунікації з метою забезпечення їх зв’язків із засобами масової інформації і громадськістю в Україні та за кордоном.

Відповідно до Положення про Прес-центр судової влади України реалізацію завдань та функцій Прес-центру покладено на управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя.