flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у семінарі «Онлайн проти корупції»

04 серпня 2016, 15:46

             04.08.2016 року на базі Тернопільської обласної державної адміністрації, Національним агентством з питань запобігання корупції було проведено тренінг щодо користування новою системою електронного декларування згідно із Законом України «Про запобігання корупції», участь у якому взяли представники територіального управління ДСА України у Тернопільській області, судді та працівники апаратів місцевих, спеціалізованих судів області та Апеляційного суду.

Закон України «Про запобігання корупції» передбачає впровадження принципово нового підходу до декларування майна, доходів, видатків та фінансових зобов’язань декларантів. Цей підхід включає в себе значно ширший перелік відомостей, які повинні бути зазначені у декларації та подання цих відомостей через онлайн форму на веб - сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - НАЗК).

15 серпня 2016 року НАЗК впровадить систему електронного декларування і протягом 60 днів особи, які займають відповідальне або особливо відповідальне становище повинні подати декларації за 2015 рік у електронній формі.

У зв’язку з цим, важливо забезпечити належний рівень знань декларантів відповідних положень антикорупційного законодавства та навчити їх користуватись електронними засобами подання цих декларацій.