flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит делегації від Консультативної місії Європейського Союзу з реформування цивільної безпеки в Україні

08 лютого 2016, 15:31

У Тернопільському міськрайонному суді Тернопільської області 05 лютого 2016 року відбулася зустріч керівництва територіального управління, суддів Тернопільського міськрайонного суду з делегацією від Консультативної місії Європейського Союзу з реформування цивільної безпеки в Україні.

 

Начальник управління Теслюк Я.С., його заступник Вільчинська О.В., голова Тернопільського міськрайонного суду Грицак Р.М., його заступник Гуменний П.П., судді Тернопільського міськрайонного суду Багрій Т.Я. та Братасюк В.М. з представниками делегації, до якої увійшли стратегічний радник з питань судової реформи КМЄС в Україні Джон Каббон (Велика Британія), фахівець відділу регіонального співробітництва КМЄС в Україні Маркус Ролофс (Німеччина), асистент відділу з питань регіонального співробітництва Іванна Ільченко та спеціаліст з питань реформування судової системи Олена Точиловська, обговорили проблемні питання   діяльності Тернопільського міськрайонного суду, утвердження суддівського самоврядування, причини неукомплектованості судового корпусу, забезпечення гарантій незалежності суду і суддів, а також здійснення судової реформи для досягнення збалансованих відносин між трьома конституційними гілками влади- законодавчою, виконавчою і судовою.

 

Рада ЄС створила Консультативну місію з реформ цивільного сектору безпеки – цивільну місію в рамках Спільної політики ЄС у галузі безпеки та оборони.

 

Згідно концепції місії, цивільна Місія в рамках Спільної політики ЄС у галузі безпеки та оборони запроваджена з метою підвищення потужності певних законних інструментів, які функціонують відповідно до принципів верховенства права та повного дотримання міжнародних зобов’язань в галузі прав людини в Україні.

 

Метою зустрічі у Тернопільському міськрайонному суді Тернопільської області було обговорення можливих варіантів співробітництва регіонів та КМЄС в Україні у напрямку реформування сектору цивільної безпеки.

 

По завершенню зустрічі представники Місії висловили побажання у подальшій співпраці та надали рекомендації щодо проведення судової реформи в Україні та створення ефективної моделі судової системи за міжнародними і європейськими стандартами, яка забезпечить високий рівень судочинства і реалізацію принципу верховенства права.