flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРОГРАМА ПІДТРИМКИ ЕКОНОМІКИ Ukraine Facility

21 березня 2024, 09:33

   ПРОГРАМА ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ УКРАЇНИ ВІД ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ

Протягом 2024-2027 років 50 мільярдів євро від ЄС буде спрямовано на фінансування державного бюджету, стимулювання інвестицій, а також технічну підтримку в реалізації програми.

   План для Ukraine Facility

Технічний документ, необхідний для реалізації програми фінансової підтримки України від Європейського Союзу.

План передбачає реалізацію реформ, які закладуть фундамент для подальшого відновлення й розвитку економіки та інтеграції України до ЄС.

Підготовка Плану для Ukraine Facility здійснювалася Кабінетом міністрів України за координації Міністерства економіки на чолі з Першим віцепрем’єр-міністром – міністром економіки Юлією Свириденко.

Робота над Планом велася в тісній співпраці з Європейським Союзом, а також в ході консультацій з бізнесом, громадським суспільством, аналітичними центрами, народними депутатами та представниками регіонів. Київська школа економіки здійснювала аналітичну та організаційну підтримку при розробці документа.

Реформи у Плані для Ukraine Facility розділені на 3 основні блоки: базові реформи, економічні реформи, а також ключові сектори.

План також має 3 наскрізні напрями, окремі заходи щодо яких передбачені в усіх розділах. Це “зелений” перехід, цифрова трансформація та європейська інтеграція.

   Зміст плану

Базові реформи (судова система)

Для швидкого відновлення та довгострокового економічного зростання  потрібні державні реформи, які створять основу для прискорення економічного відновлення та зміцнення інституційної спроможності. Закладаючи ці реформи в План для Ukraine Facility, Уряд прагне забезпечити комплексний, інтегрований підхід до розвитку на десятиліття вперед.

   Судова система

Справедливе правосуддя та верховенство права є основою для дотримання правил гри усіма учасниками. Мета Уряду — створити судову систему, яка відповідає європейським стандартам прозорості та ефективності.

  • Створення справедливої системи відбору суддів 
  • Ефективні та результативні процедури банкрутства 
  • Цифрова судова система, базована на доказах 
  • Професійна та підзвітна прокуратура

Ефект: менший адміністративний тиск, вища довіра інвесторів до держави, зростання інвестицій.

Ukraine Facility