flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення кваліфікації суддів та працівників апаратів місцевих загальних судів Тернопільської області протягом ІІ кварталу 2020 року

22 липня 2020, 15:35

      Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України у Тернопільській області приділяється належна увага зовнішньому навчанню та підвищенню кваліфікації суддів та працівників апаратів місцевих судів області. Проводиться робота щодо залучення до проходження курсів підвищення кваліфікації в Національній школі суддів України та її Чернівецькому регіональному відділенні.

Підготовка здійснюється відповідно до Графіку підготовки відповідної категорії суддів та працівників апаратів судів на 2020 рік Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України.

У зв’язку із підвищеними ризиками поширення епідеміологічної ситуації, пов’язаної із коронавірусом COVID-19 та беручи до уваги ряд звернень судів, суддів та працівників апаратів судів, відповідно до статті 30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами), Національна школа суддів України в умовах тимчасово введених Урядом країни обмежень вживала заходів щодо безперервності процесу суддівської освіти. В зв’язку з цим, на період «карантину», до Календарних планів навчання на 2020 рік було  внесено  зміни у графіки навчань, де перевага надавалась дистанційному навчанню в режимі он-лайн.

Враховуючи вищезазначене, протягом ІІ кварталу 2020 року для суддів та працівників керівників апаратів місцевих загальних (окружних) та апеляційних судів Тернопільської області підготовка по підвищенню кваліфікації проводилась в он-лайн режимі на офіційному YouTube channel Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України.

В період з квітня по липень 2020  року підвищили кваліфікацію 56 суддів  місцевих загальних судів Тернопільської області.

Також, протягом ІІ кварталу 2020 року підвищення кваліфікації пройшли 273 працівників апаратів місцевих загальних судів області, з них:

- помічників суддів                                                     - 39;

- секретарів судового засідання                                  - 47;

- керівників  апаратів судів та їх заступників              - 29 ;

- секретарів та старших секретарів                              - 62;

- інших державних службовців апаратів судів            - 96.