flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Члени ВККСУ провели чергову робочу зустріч з послами та головами дипломатичних місій країн G7.

10 листопада 2023, 07:36
🤝 9 листопада 2023 року Голова Комісії Роман Ігнатов, заступник Голови Комісії Руслан Сидорович, керівник секретаріату Комісії Олена Пономаренко та інші члени Комісії провели чергову робочу зустріч з послами та головами дипломатичних місій країн G7.
🎙 Пан Ігнатов привітав присутніх та докладно поінформував про процедури, проведені новим складом ВККСУ за п’ять місяців своєї роботи. Голова Комісії також розповів про плани та пріоритети ВККСУ на 2024 рік.
🎙 У цьому контексті Руслан Сидорович зазначив і про короткострокові заходи, які Комісія планує завершити у 2023 році. Він також перелічив виклики, які можуть постати перед ВККСУ на шляху реалізації своїх планів, і висловив сподівання, що співпраця з міжнародними партнерами допоможе досягти спільної мети – забезпечити всеосяжний доступ до правосуддя та верховенства права.
❗️ Посли країн G7 відзначили успіхи Комісії, незважаючи на нетривалість роботи її нового складу. Вони звернули увагу, що відновлення довіри суспільства до судової гілки влади та судова реформа – першочергові завдання для України як країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу. Йшлося також про сприяння утворенню Громадської ради міжнародних експертів у межах очікуваного оголошення добору суддів до Вищого антикорупційного суду і необхідніcть активної співпраці з Громадською радою доброчесності.
☝️ Представники G7 одноголосно погодились і надалі підтримувати діяльність ВККСУ через її співпрацю з відповідними проєктами з міжнародно-технічної допомоги.
🎙 Надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі подякував керівництву та членам Комісії за організацію зустрічі й запевнив, що група послів країн G7 готова до постійного діалогу.
ℹ️ Нагадаємо, 27 червня 2023 року відбулася перша зустріч новосформованого складу ВККСУ з послами країн G7.