flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правозахисники закликали нардепів не голосувати за проект щодо Конституційного Суду України

03 листопада 2020, 14:44

Парламент не має повноважень звільняти суддів, скасовувати рішення будь-якого суду, зокрема, Конституційного. Після ухвалення такого законопроекту наша держава вже не може вважатися демократичною та правовою.

 

На цьому наголошується в заяві Української Гельсінкської спілки з прав людини та Харківської правозахисної групи щодо законопроекту від 29.10.2020 №4288 «Про відновлення довіри до конституційного судочинства», повідомляє «Закон і Бізнес».

Законопроект №4288 грубо порушує Конституцію та принцип верховенства права, ліквідує розподіл влади на законодавчу, виконавчу та судову.

«На наш погляд, такі дії української влади слугують інтересам держави-агресора, а не нашої держави»,  — говориться в заяві.

УГСПЛ та ХПГ закликали народних депутатів  не голосувати за ухвалення законопроекту №4288.

На думку правозахисників Парламент має іншу можливість: змінити антикорупційні закони, Кримінальний кодекс та закон про Конституційний суд, щоб залишити притягнення до відповідальності за незаконне збагачення та внесення недостовірних відомостей до майнових декларацій та доступ до них у відповідності з Конституцією та громадськими інтересами, і таким чином уникнути конституційної кризи.

 

За матеріалами видання Законі і Бізнес