flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення стану роботи зі зверненнями громадян в ТУ ДСА України у Тернопільській області за період з 01 січня по 30 квітня 2024 року

30 квітня 2024, 11:52

 Організація роботи зі зверненнями громадян в Територіальному управлінні Державної судової адміністрації України у Тернопільській області здійснюється відповідно  до вимог Конституції  України, Закону України "Про звернення громадян", Закону України "Про доступ до публічної інформації", Указу Президента України від 07.02.2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

   Діловодство за пропозиціями, заявами та скаргами громадян ведеться з дотриманням вимог «Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах  державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форм  власності, в засобах масової інформації» (далі - Інструкція), затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року № 348.

 Реєстрація звернень, запитів на отримання публічної інформації та контроль за їх виконанням здійснюється головним спеціалістом (по роботі зі  зверненнями та доступу до публічної інформації).

    Усі звернення, що надходять до Територіального управління реєструються в день їх надходження згідно вимог Інструкції.

  Особистий прийом та розгляд звернень громадян у режимі відеоконференції здійснюється відповідно до затвердженого графіку прийому громадян (наказ ТУ ДСА України у Тернопільській області  від 19.09.2022 № 47). Реєстрація осіб, які бажають записатись на особистий прийом або подати звернення у режимі відеоконференції здійснюється на  Веб-порталі https://te.court.gov.ua/tu20/econ/.

   Облік особистого прийому громадян ведеться в журналі обліку особистого прийому громадян в ТУ ДСА України у Тернопільській області.

   Станом на 30.04.2024 до Територіального управління надійшло 15 інформаційних запитів та 14 звернень громадян, з яких 4 дублетні.

   В порівнянні з аналогічним періодом 2023 року до Територіального управління надійшло 16 інформаційних запитів та 57 звернень громадян, з яких 14 дублетні.

   Проведений аналіз за зазначений період, свідчить про тенденцію до зменшення надходження кількості звернень до Територіального управління.

   У більшості випадків інформаційні запити надходили від громадян щодо розміру суддівської винагороди, премій працівників Територіального управління, щодо вакантних посад, вирішення питань здійснення судочинства в місцевих загальних судах Тернопільської області.

   Звернень від народних депутатів України, Героїв України, Героїв Радянського Союзу, Героїв соціалістичної праці та інших осіб, які потребують соціального захисту та підтримки – до Територіального управління не надходило. 

   Працівниками Територіального управління при розгляді звернень громадян та запитів на отримання публічної інформації вживаються всі необхідні заходи для надання вичерпної інформації в найкоротший термін.

   Питання роботи щодо розгляду звернень громадян перебуває на постійному контролі у керівництва  Територіального управління Державної судової адміністрації України у Тернопільській області.